Luchthaven

Tenerife is voorzien van twee luchthavens aan beide zijden van het eiland. De grote, internationale luchthaven Reina Sofia ligt in het zuiden. De luchthaven in het noorden doet vooral dienst voor binnenlandse vluchten, en als verbinding tussen de 7 Canarische Eilanden.

Beide luchthavens verwelkomen jaarlijks meer dan 11 miljoen passagiers. Dit is het grootst aantal passagiers van alle luchthavens op de Canarische Eilanden.

De vlucht vanuit Nederland naar Tenerife duurt ongeveer vier en een half uur.

Luchthaven Tenerife Noord - Los Rodeos

De coördinaten voor deze luchthaven zijn: IATA-code is TFN en de ICAO-code is GCXO. De luchthaven is gelegen nabij La Laguna, 11 km ten westen van de hoofdstad. De luchthaven is makkelijk te bereiken via de snelwegen TF-1 en TF-5. Deze luchthaven doet vooral dienst voor interne en continentale vluchten. Een regelmatige vlucht is die met bestemming Venezuela.

Andere diensten beschikbaar op de luchthaven: Wisselbureau, informatiebalie, taxi en parking.

Luchthaven Tenerife Zuid - Reina Sofia

De luchthaven Reina Sofia is een grote en moderne luchthaven, gelegen op 60KM van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. De luchthaven is genoemd naar koningin Sofia. Het kan er hectisch aan toe gaan op de luchthaven, vooral tijdens de zomer. Maar met de capaciteit en grootte van de luchthaven vormt dit geen probleem.

De coördinaten van Reina Sofia zijn: IATA-code is TFS en de ICAO-code is GCTS. Het is de 7e grootste luchthaven in Spanje en goed voor jaarlijks 7 miljoen passagiers. Het merendeel van de vluchten zijn Europees. Alle gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen vliegen via deze luchthaven: KLM, Brussels Airlines, Transavia, Air Berlin, Tarom, Easy Jet, Germanwings, Air France, British Airways, Transavia, Thomas Cook.

Faciliteiten

Reina Sofia heeft volgende faciliteiten: autoverhuur, wisselkantoren, bankautomaat, restaurants, koffielounge, internetverbinding, parkeerplaatsen en duty-free shop. De luchthaven heeft ook een goede verbinding met het openbaar vervoer met de terminal net buiten de luchthaven.

Transfers

De Luchthaven Tenerife-Zuid is gemakkelijk te bereiken via de TF-7 snelweg. De busdiensten en taxivervor zijn beschikbaar tot bijna alle uiteinden van het eiland en is goed verbonden met de andere luchthaven van Tenerife.

De dienstregeling van het openbaar vervoer ziet er uit als volgt:

  • Bus 487 rijdt dagelijks tussen 08:00 en 22:00 uur naar Playa de las Americas via Los Cristianos.
  • Bus 340 rijdt vier keer per dag naar Puerto de la Cruz. De rit duurt ongeveer twee en een half uur.
  • Bus 341 rijdt uurlijks vanaf 06:50 uur tot Santa Cruz de Tenerife. De rit duurt ongeveer anderhalf uur.

In dit artikel:

  • Luchthaven Tenerife Noord
  • Luchthaven Tenerife Zuid
  • Faciliteiten
  • Transfers

Beoordeling